10 گام مهم برای ایزوگام کردن پشت بام
مقدمه
هر بار که فصول سرد سال و زمان بارش باران شروع میشود، دغدغه افراد این است که آیا سقف ساختمان آنها به طور مناسب عایق کاری و یا ایزوگام شده است یا خیر. در صورتی که با بارش باران و چکه آب از سقف مواجه شوید، ممکن است تصور کنید که دوباره باید به یک نصاب ایزوگام مراجعه کنید و هزینههای زیادی برای عایق بندی سقف پرداخت کنید. اما نیازی به نگرانی نیست. ما در اینجا به شما نحوه عایق بندی و ایزوگام کردن پشت بام منزل را به شما یاد می دهیم تا خودتان بتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.
آموزش ایزوگام پشت بام برای کسانی که می خواهند خودشان این کار را انجام دهند بسیار مفید است.
آموزش ایزوگام پشت بام
عایق بندی و ایزوگام کردن پشت بام، از جمله کارهایی که حتما به آن نیاز پیدا می کنید. شاید شما هم دوست داشته باشید که ایزوگام و یا عایق کاری پشت بام را خودتان یاد بگیرید. اگر چه ایزوگام پشت بام یک کار تخصصی است، اما می توانید به راحتی آن را یاد بگیرید و انجام دهید. ما در این آموزش به صورت مرحله به مرحله نحوه عایق بندی و ایزوگام پشت بام را آموزش می دهیم تا بتوانید این کار را به سادگی و همانند یک متخصص انجام دهید و از پرداخت هزینههای اضافی برای انجام این کار آسوده شوید.
نکته: لازم به ذکر است آموزش به تنهایی کارایی بالایی ندارد و هیچ کاری بدون آموزش و تمرین به خوبی صورت نمی گیرد.
ما در پشت بوم با ارائه آموزش های رایگان تلاش می کنیم که مراحل کار را به زبان ساده به شما آموزش دهیم.
اولین گام: انتخاب ایزوگام مناسب و با کیفیت
اولین گام برای یک عایق کاری و ایزوگام درست، انتخاب ایزوگام خوب و با کیفیت است. همه می دانیم که یک ایزوگام نامرغوب، عمر مفید کمتری خواهد داشت و زودتر خراب میشود. همین موضوع می تواند هزینههای بعدی را با خود به همراه بیاورد و اگر دیر اقدام کنید، ممکن است رطوبت به سقف نفوذ کند و دردسرهای زیادی را ایجاد کند. برای انتخاب یک ایزوگام مناسب و با کیفیت، لازم است که به نکات زیر دقت کنید.
(لازم به ذکر است که ممکن است نامهای مختلفی مانند عایق رطوبتی و یا عایق رطوبتی پیش ساخته بر پایه قیر به جای ایزوگام نیز به گوشتان خورده باشد. اما منظور از همه آنها همان ایزوگام است.)
نکات لازم برای انتخاب یک ایزوگام مناسب
- از ایزوگام دو لایه استفاده کنید تا مقاومت بهتر و طول عمر بیشتری داشته باشد.
- هنگام خرید ایزوگام به برچسب روی آن دقت کنید و مطمئن شوید که دارای لایه تیشو و لایه پلی استر باشد.
- به وزن نوشته شده روی برچسب ایزوگام دقت کنید. بهتر است وزن ایزوگام برای هر ورق ایزوگام در حدود 40 کیلوگرم باشد و ضخامت آن در تمام نقاط یکنواخت و بین 3.5 تا 4 میلی متر باشد.
- توجه داشته باشید که رول ایزوگام شکستگی نداشته باشد و سالم باشد.
- حتما توجه داشته باشید که ایزوگامی که خریداری می کنید، علامت استاندارد داشته باشد. چون روی آن آزمایشات لازم انجام شده است و مقاومت آن بررسی شده است. بعد از انجام این مراحل است که علامت استاندارد به آن داده شده است.
- به بوی ایزوگام توجه کنید ایزوگامهای بی کیفیت، به خاطر استفاده از مواد جایگزین، بوی نامطبوعی دارند. به هیچ وجه از ایزوگامی که بوی اسیدی می دهد استفاده نکنید.
- در صورتی که یک ایزوگام با کیفیت و مرغوب باشد، با دست زدن به لایه خارجی آن ، نباید دستان شما رنگ سیاه به خود بگیرد.
- از نظر ظاهر، ایزوگام با کیفیت محصولی یکنواخت و با انعطاف پذیری بالاست. در صورت تا کردن این ایزوگام نمی شکند و فویل آن ترک برنمی دارد.
گام دوم: رعایت نکات ایمنی هنگام انجام عایق کاری و یا ایزوگام پشت بام
اول ایمنی بعد کار! این شعاریست که بیشتر اوقات در حد یک شعار می ماند. اما اولویت فوق العاده زیادی دارد. برای انجام هر کاری، رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از خسارات جانی، ضروری است. هنگام عایق بندی پشت بام نیز باید یک سری نکات ایمنی حتما رعایت شود تا کار بهتر و با خطرات کمتری انجام گیرد:
- برای عایق کاری پشت بام نیاز به یک کپسول دارید، توصیه میشود که حتما شیلنگ و اتصالات کپسول را به دقت بررسی کنید تا از عدم نشتی گاز مطمئن شوید.
- هنگام جا به جا کردن کپسول توجه داشته باشید که شیلنگ و اتصالات به کپسول، متصل باقی بماند و از آن جدا نشود.
- به دلیل اینکه امکان آتش سوزی در این کار وجود دارد، بهتر است یک کپسول آتش نشانی و یا آب یا ماسه در دسترس داشته باشید که در صورت حریق، بتوانید آن را به راحتی مهار کنید.
- حتما از دستکش نسوز استفاده کنید تا در اثر دمای بالای شعله و حتی دمای بالای ایزوگام داغ شده دچار سوختگی نشوید.
- از کفش مناسب و صاف استفاده کنید تا روی پشت بام تعادل خود را حفظ کنید و به راحتی بتوانید کار عایق بندی و ایزوگام پشت بام را انجام دهید.
گام سوم: تاثیر شرایط اقلیمی و آب و هوایی بر ایزوگام
برای این که ایزوگام ساختمان شما عمر مفید طولانی تری داشته باشد، بهتر است که شرایط آب و هوایی و اقلیمی در نظر گرفته شود و ایزوگام متناسب با شرایط آب و هوایی خریداری شود. برای مناطقی که باران بیشتری می بارد، باید از ایزوگامی مختص این مناطق استفاده کرد تا عمر مفید بیشتری داشته باشد. برای مناطق خشک که میزان تابش آفتاب طولانیتر است نیز، باید این مسئله رعایت شود. در ادامه ایزوگامهای متناسب با شرایط آب و هوایی را معرفی می کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشید:
ایزوگام مخصوص مناطق سردسیر
ایزوگام مخصوص مناطق سردسیر باید مقاومت بیشتری نسبت به سایر مناطق داشته باشد تا بتواند از نفوذ رطوبت به شکل بهتری جلوگیری کند. این نوع عایق بندها و یا ایزوگامها از جنس قیر پلیمری الاستیکی از نوع C هستند که متناسب با آب و هوای سردسیرند و با سطح انعطاف پذیری بالاتر و دوام بیشتر ساخته شده اند. ایزوگامهای مخصوص مناطق سردسیر معمولا با استانداردهای BPP و یا BOF دیده می شوند.
ایزوگام مخصوص مناطق گرمسیر
ایزوگامهای متناسب با آب و هوای گرمسیر از نوع H است و نرمی کمتری دارد تا در دمای هوای بالاتر به اصطلاح پاشنه نکند و دفورمه نشود. علاوه بر این این مدل ایزوگام ها در برابر تابش مستقیم آفتاب مقاومت بیشتری داشته و طول عمر مناسب تری بعد از نصب ایزوگام در مناطق گرمسیر از خود نشان میدهند.
گام چهارم: انتخاب و تهیه ابزار های مورد نیاز
بیایید به سراغ اصل مطلب یعنی آموزش ایزوگتم پشت بام به صورت فنی برویم. قرار بود در این آموزش یادبگیریم چگونه عایق کاری و یا ایزوگام پشت بام را خودمان انجام دهیم. برای انجام عایق بندی و ایزوگام پشت بام به یک سری وسایل نیاز دارید تا بتوانید به راحتی کار خود را پیش ببرید. این وسایل عبارتند از:
- کپسول گاز مایع
- چراغ شعله پخش کن (تک شعله یا چند شعله)
- کمچه و ماله
- تیغ موکت بر فلزی
- فندک جرقه ای
- دستکش نسوز
- تیغه لاستیکی دسته دار
- جارو
گام پنجم : مراحل فنی ایزوگام کاری و نصب ایزوگام
بعد از این که وسایل لازم برای عایق کاری و ایزوگام پشت بام را تهیه کردید، طبق مراحل زیر شروع به کار کنید. دوباره به ایمنی کار اشاره می کنیم. توصیه میشود که حتما از دستکش نسوز استفاده کنید تا عایق حرارت باشد و دستتان دچار سوختگی نشود. همچنین کپسول آتش نشانی را در دسترس قرار دهید که در صورت حریق بتوانید، سریعاً آتش ایجاد شده را مهار کنید و دچار استرس نشوید.
- ابتدا پشت بام را با یک جارو تمیز کنید و خاک و گرد و غبار را از سطح آن پاک کنید. وجود گرد و خاک باعث میشود که ایزوگام به خوبی نچسبد. (در بعضی از موارد از فشار هوا برای تمیز کردن آن استفاده می کنند. اما این کار برای سطوح کوچک استفاده می شود نه سقف یک ساختمان)
- اگر در سطح پشت بام ترک هایی بزرگتر از یک سانتی متر وجود دارد می توانید با خمیر ماستیک و یا سیمان آن را پرکنید و یا از آستر و درزگیر استفاده کنید تا آن ترکها بپوشانید و سپس صبر کنید تا کاملا خشک شود.
- برای آغاز به کار، ابتدا مشعل را روشن کنید و میزان شعله آن را تنظیم کنید تا حرارت مورد نیاز به ایزوگام برسد.
- سطح کار را با فاصلههای 90 سانتی متری علامت گذاری کنید.
نکته
در آموزش ایزوگام پشت بام موارد زیر را با دقت بیشتری ادامه دهید
- یک تکه لایه که ابعاد آن 50*50 است را به شکل قیفی در داخل ناودان نصب کنید و دقت کنید که به طور کامل به بدنه لوله وصل شده باشد.
- سپس عایق بندی و یا ایزوگام را تا حدود یک متری آب راه انجام دهید و بعد به سراغ کل سقف بروید. چون میزان جمع شدن آب در این ناحیه بیشتر از سایر نواحی است و باید با دقت بیشتری انجام شود.
- رول ایزوگام را باز کنید. ناحیهای که باید توسط مشعل گرم شود با یک نایلون پوشیده شده است که باید به آن حرارت دهید.
- بعد از حرارت دادن، عایق را از نقطه وسط با فشار پا به سقف می چسبانیم و پای خود را به طرفین جا به جا می کنیم که هوای زیر آن گرفته شود و ایزوگام چروک نشود. در نهایت اطمینان حاصل کنید که ایزوگام به طور کامل چسبیده است.
- در آخر باید با شعله کم مشعل و با استفاده از کمچه، جوشکاری همپوشانهای عایق انجام شود.
- اگر در سطح پشت بام اشیایی وجود دارد، عایق و یا ایزوگام را با استفاده از تیغ موکت بر، به اندازه مورد نظر برش دهید و سعی کنید زوایا و گوشههای موجود در پشت بام را با دقت کامل عایق کنید.
سخن پشت بوم
با کمی دقت و حوصله می توانید به آسانی عایق بندی و ایزوگام کردن پشت بام را خودتان به صورت مرحله به مرحله انجام دهید.
سعی کنید مباحث آموزش ایزوگام پشت بام که به صورت مرحله به مرحله اشاره شد را با دقت انجام دهید تا بتوانید پشت بام را عایق بندی کنید. با یاد گرفتن این کار در هزینههای خود صرفه جویی کنید. با کمی تمرین می توانید این کار را انجام دهید اما اگر انجام این کار برای شما نیز مشکل به نظر میرسد، مقاله راهنمای نکات مهم برای استخدام نصاب حرفه ای را بخوانید.
همچنین ما در پشت بوم با معرفی متخصصین مرتبط با حوزه ساختمانی به کسانی که زمان مناسب برای تمرین ندارند، می پردازیم. در این مورد پیشنهاد می شود که سری به متخصصین نصب ایزوگام در پشت بوم بزنید.
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند