9 اصل مهم برای لوله کشی توکار آب که باید بدانید
مقدمه
آیا با لوله کشی آب بصورت توکار آشنا هستید و می دانید چگونه انجام می شود؟ آیا نحوه استفاده از لوله کشی توکار آب برای ساختمان را می دانید؟ این را نیز که می دانید که یکی از فوق العاده ترین روش ها برای لوله کشی آب ساختمان است؟ آیا میدانید مزایای لوله کشی آب توکار چیست؟ ما می خواهیم در مطالب زیر شما را با اصول لوله کشی توکار آب برای ساختمان آشنا کنیم و همچنین پاسخ این سوالات آشنا کنیم، ما این اطلاعات را رایگان در اختیار شما قرار می دهیم. پس بیایید تا باهم بخوانیم و آگاه شویم.
لوله کشی آب توکار
معمولاً لوله کشی توکار آب برای ساختمان های مسکونی و اداری بکار می رود. در این روش، همه لوله ها از سه مکان عبور می کنند.
- زمین
- دیوار
- سقف
این سیستم لوله کشی در هنگام بنا کردن سازه و یا تعمیرات اساسی پیاده می شود و معمولاً اجرای آن پس از عملیات سفت کاری و پیش از نازک کاری می باشد.
لوله کشی آب ساختمان
با توجه به تعداد واحدها، موارد استفاده و محدودیت های اجرایی می تواند از روش های مختلفی برای لوله گذاری آب سرد و گرم ساختمان استفاده کند.
در انواع لوله گذاری ها مسیر آبرسانی پس از اتصال به کلکتور در شیر یک طرفه قطع و به ورودی ورودی ساختمان متصل می شود. در لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان، آب معمولاً از طریق یک شاخه اصلی وارد لوله تقسیم کننده می شود.
سپس وارد ساختمان های چند واحدی یا واحدی با یک یا چند مسیر جدا می شود و سپس از شاخه های آب سرد و گرم برای ورود به هر واحد استفاده می شود.
مقدمات لوله کشی توکار آب
در این بخش، ما می خواهیم مراحل اجرای لوله کشی آب داخلی را توضیح دهیم:
- هر جا که روی نقشه مشخص شده باشد، لوله ها باید در زیر زمین نصب شوند. برای نصب این لوله ها باید محدودیت زمانی در نظر گرفته شود.
- زیرا ممکن است مانع پیشرفت سایر زمینه های کاری در ساخت و ساز شود. همچنین باید فرصت کافی برای آزمایش و تایید نهایی آنها وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که لوله ها نباید قبل از تصویب پوشانده شوند.
- به طور معمول، لوله های آبرسانی به سرویس های بهداشتی به صورت توکار در نقطه ای از سطح کف و نزدیک آن نصب می شوند و فقط در نقطه اتصال و در حد لازم، لوله کشی روکار است.
- قبل از لوله کشی توکار، نقشه های لوله کشی باید با نقشه های ساختمان معماری و مکانیکی مطابقت داشته باشد و در این بازرسی مسیر دقیق لوله ها مشخص شود.
- برای اجرای لوله کشی توکار آب، مشورت با سایر تیم های کاری و رعایت ترتیب زمانی فرآیندهای ساخت اهمیت بسیار دارد.
اصولی از لوله کشی توکار آب که باید بدانید!
هنگام مکان یابی شیرآلات در لوله کشی توکار، باید توجه داشت که شیرها باید در مکان هایی نصب شوند که دسترسی به آنها برای کار یا تعمیر آسان باشد.
توجه:
- در لوله کشی توکار، بایستی لوله ها را به صورت موازی کار گذاشت و فاصله آن ها باید به قدری باشد که امکان عایق کاری کامل لوله ها و دسترسی به شیرها جهت بازدید و تعمیر میسر باشد.
- لوله ها و اتصالات پلیمری مورد استفاده در لوله کشی توکار نباید زیر اشعه مستقیم آفتاب انبار شوند، زیرا این لوله ها در برابر اشعه فرابنفش آسیب پذیر هستند.
به همین دلیل، آنها از لوله ها و اتصالات استفاده نمی کنند که به هر دلیلی بیش از شش ماه در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند. - برای عبور لوله ها از دیوارها، سقف ها و کف ها در داخل یا خارج ساختمان، سوراخ هایی ایجاد می شود که باید با فلنج فلزی یا سایر مواد مقاوم در برابر خوردگی مجهز شوند.
این غلاف ها باید در محل نصب محکم شوند و همزمان با عبور لوله ها از آن، امکان عبور موش ها از آن وجود ندارد.
توجه:
در لوله کشی توکار هرگز لوله ها به صورت معلق و آویزان رها نشوند و لازم است که از بست و تکیه گاه مناسب استفاده شود.
- از بکار بردن اورینگ های متفرقه برای لوله کشی با لوله های یکدست بایستی پرهیز شود.
- در صورت استفاده از لوله ها در خارج از ساختمان ، لازم است که ساختمان به صورت توکار باشد و باید عمق سرما را مشاهده کرد.
اگر مشاهده عمق سرما امکان پذیر نیست ، باید از عایق بندی مناسب برای جلوگیری از یخ زدگی استفاده شود. - از آنجا که مواد موجود در لوله کشی داخلی ضعیف و ناپایدار است ، استفاده از عایق مناسب در خطوط آب گرم ضروری است. زیرا انبساط لوله آب گرم باعث ایجاد ترک در مواد ذکر شده خواهد شد.
مسیر لوله گذاری و لوله ها باید از مواد ساختمانی تیز مانند پوکه تمیز شوند.
- رول های لوله هرگز نباید مستقیماً در کف ساختمان در حال ساخت رها شوند. با قرار دادن ورق های مقوا یا مقوا در زیر لوله ، می توان از آسیب احتمالی جلوگیری کرد.
- پس از اجرای هر مسیر لوله کشی و آزمایش و تایید توسط مهندس ناظر ، با استفاده از ملات سبک ، مسیر خط لوله پوشانده می شود تا از آسیب احتمالی جلوگیری شود.
- در لوله کشی و دیگهای بخار داخلی ، به منظور نصب صحیح شیرآلات و دیگهای بخار ، برای لوله ها فاصله استاندارد بین لوله های آب سرد و گرم و برگشت رادیاتور با یک محور مشخص در نظر گرفته شده است.
این فواصل باید در حین نصب ثابت بمانند تا تجهیزات بهداشتی و تاسیسات به راحتی نصب شوند.
شیب بندی در لوله کشی توکار آب ساختمان
لوله های افقی باید در حداکثر ارتفاع ممکن بدون خم شدن یا خم شدن نصب شوند.
لوله های افقی باید دارای شیب یکنواخت حداقل 1 سانتی متر در 1000 سانتی متر به نقاط پایین دست خط لوله باشند تا در صورت لزوم به راحتی تخلیه شوند.
شاخه ها باید به سمت لوله های عمودی یا لوله های اصلی شیب داشته باشند. در پایین ترین سطح ارتفاع مربوط به لوله های عمودی و در نقاط تخلیه ، یک شیر تخلیه برنجی یا نصف یا یک هسته و کلاهک تعبیه شده است.
برای این مورد ، می توانید به جای شیر تخلیه ، از لوازم بهداشتی استفاده کنید که به پایین ترین نقطه لوله های عمودی متصل است.
مراقبت از لوله های توکار در زمستان
در زمستان ، لوله های مدفون به شدت آسیب می بینند.
لوله کش باید اقدامات احتیاطی را انجام دهد تا از یخ زدگی و ترکیدن احتمالی لوله های بدون پوشش در حین لوله کشی در فصول زمستان و سرما جلوگیری کند.
برای این منظور، مجری خط لوله پس از اجرای سیستم لوله کشی و انجام آزمایش، می تواند آب کل سیستم را تخلیه کند یا از آب نمک با غلظت مشخص برای آزمایش استفاده کند.
در این حالت، اگر آب در قسمت هایی از لوله باقی بماند ، احتمال یخ زدگی به حداقل می رسد و خطری برای لوله کشی داخلی وجود ندارد.
هنگام نصب تجهیزات و شیرآلات لازم است آب نمک ذکر شده را از سیستم خارج کنید. در اینجا پنج روش برای تهیه لوله کشی ساختمان برای زمستان آورده شده است.
عایق کاری لوله های توکار آب سرد و گرم
طبق استانداردهای بین المللی عایقکاری لوله های سرد و گرم و همه انواع لوله های غیر پلیمری و پلیمری الزامی است.
پیش از عایقکاری، لوله ها بایستی آزمایش و بازرسی شوند و سطح خارجی آنها از اجسام اضافی تمیز شده و در صورت نیاز رنگ زده شوند.
نکات متفرقه مرتبط با لوله کشی توکار آب ساختمان
اگر لوله کشی در سقف کاذب مانند لوله کشی آب سرد و گرم زیر سقف اجرا شود ، هنگامی که لوله پلیمر از سقف کاذب به تجهیزات بهداشتی وارد تجهیزات بهداشتی می شود ، تقاطع دو دیوار باید برای مسیر عمودی خط لوله برای جلوگیری از مشکلات.
زیرا امکان نصب ظروف و تجهیزات تزئینی در گوشه دیوار وجود ندارد و در صورت نصب تجهیزات ذکر شده در موقعیتهای دیگر دیوار، لوله های مدفون در گوشه دیوار آسیب نمی بینند و بنابراین خطری به لوله ها وارد نمیشود.
نتیجه گیری
امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. حال ما در این مقاله به خوبی با این روش از لوله کشی آب آشنا شدیم و استفاده های استاندارد و بهینه از آن را نیز آموختیم و دانستیم که چرا به بقیه روش های لوله کشی آب ترجیع داده می شود.
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند