رنگ آمیزی ساختمان های تجاری و مسکونی+ آموزش چهارچوب های لازم
مقدمه
رنگ آمیزی ساختمان کم هزینه ترین راه برای نوسازی ظاهری خانه است. همچنین یکی از متداول ترین و ساده ترین راه های موجود برای روح بخشیدن دوباره به بناهاست. از این رو ما قصد داریم در مطلب پیش رو، شما را با این هنر کاربردی آشنا کنیم. بنابراین برای مشورت و برطرف کردن نیاز خودتان می توانید در پشت بوم با یک کلیک به افراد کاردان و متخصص دسترسی داشته باشید.
در مقاله پیش رو با این مباحث آشنا خواهید شد
- آموزش رنگ آمیزی ساختمان
- رنگ آمیزی به نور وابسطه است؟
- رنگ آمیزی فضا ها مختلف
- رنگ آمیزی ساختمان
رنگ چیست
رنگ وجود ندارد، بلکه در مغز ما ایجاد می شود. همانطور که می دانید ما برای دیدن رنگ به نور، جسم و چشم نیاز داریم. در واقع رنگ در حضور نور پدید می آید. بدین شکل که هرگاه نور بر جسمی بیفتد، مقداری از اشعه ها توسط جسم منعکس شده و بقیه جذب می شوند. قسمتی که منعکس می شود، رنگ را تعیین می کند.
درک رنگ
چشم ما نمی تواند نوری را که توسط یک جسم جذب می شود درک کند. به عنوان مثال یک سیب همه رنگ ها را به جز سبز جذب می کند. از آنجایی که رنگ سبز منعکس می شود و توسط چشمان ما تسخیر می شود، رنگ سبز سیب را می بینیم.
همچنین اگر همه پرتوهای نور جذب شوند، سیاه بوجود می آید و زمانی که همه پرتوهای نور منعکس شوند، سفید را می بینیم. یادآور می شود که یک جسم سیاه همه رنگ ها را جذب می کند و به همین دلیل گاهی اوقات به عنوان سیاهی، بی رنگ توصیف می شود. از همین رو اجسام سیاه گرمای بیشتری را نسبت به اجسام سفید جذب می کنند، زیرا سفید همه رنگ ها یا طول موج ها را منعکس می کند.
حال با این کلیت در مورد رنگ می توانیم درک بهتری از آنچه که در ادامه آمده است داشته باشیم و در توصیف و تفسیر رنگ ها دچار سردرگمی نشویم.
توصیف رنگ
توصیف رابطه رنگ ها و ویژگی های مختلفی که بر آنها حاکم است، یا حتی بسیاری از مطالعات موجود در مورد نظریه ها ، به همان اندازه پیچیده است که خود ساختار رنگ آمیزی پیچیده است. اما به صورت کلی رنگ می تواند با سه مفهوم مهم همراه باشد.
- روانشناسی
- نمادگرایی
- عرفان
همچنین رنگ ها بر اساس دوره هنری، تاریخی یا فرهنگی معانی مختلفی به خود گرفته اند. حتی یک رنگ در کشورهای مختلف، بر اساس فرهنگ آن کشور معنی خاصی دارد. اما آنچه امروز محل بحث ماست، رنگ آمیزی ساختمان است که آن هم با وجود سلیقه های مختلف، نیاز به تحلیل دارد. زیرا در این صورت است که بهترین نوع رنگ برای مکان مورد نیاز نتخاب می شود.
سلیقه های مختلف رنگ آمیزی ساختمان
خالی از لطف نیست که نگاهی به برخی از نظریه های نامهای مشهور تاریخ معماری بیاندازیم.
- لوئیز باراگون ، خلوص رنگ، مکانی را به عنوان عنصری که برانگیزاننده احساسات است نشان می دهد.
- سیزا ویرا به آکروماتیسم سطوح پایبند است.
- لینا بو بردی در بعضی از عناصر معماری از رنگ قرمز استفاده می کند.
- و لگورتا رنگ های غلیظی را اتخاذ می کند که از فرهنگ مکزیکی الهام گرفته شده است.
آموزش رنگ آمیزی ساختمان
به طور کلی اگر محیطی با دیوارها، کفها و سقفهای خنثی ایجاد کنیم، وقتی رنگهای خاصی را روی سطوح مختلف اعمال می کنیم ، جلوه های تصویری متفاوتی می گیریم. یعنی اگر تمام سطوح خانه را سفید کنیم و تنها در بخشی از دیوارها یا سقف، رنگ های دیگر بکار ببریم، حس دیگری از فضای موجود پیدا می کنیم.
به عنوان مثال ، اگر سایه ای تیره تر روی سقف اعمال می کنیم ، داشتن فضای محدود احساس می شود. اگر رنگ را به دیواره مرکزی فضا بزنیم ، مکان مورد نظر کوچک تر از آنچه هست به نظر می رسد. در حالی که ، اگر بر روی همه دیوارها اعمال شود ، درک فضای بزرگتر از آنچه واقعاً وجود دارد ، به ما دست می دهد.
نکته
اگر فقط دیوارهای جانبی فضا نقاشی شده باشد، فضای موجود تنگ تر به نظر میرسد. در غیر این صورت ، هنگام نقاشی دیوار مرکزی و سقف با همان رنگ، به نظر می رسد محیط بزرگ است. اگر به دنبال پایین آمدن ارتفاع فضا هستید یا فوکوس خود (تمرکز) را برای بالای سطح چشم ناظر قرار داده اید، نقاشی تمام سطوح را از نیمه بالای دیوار شروع کنید و همچنین سقف را پوشش دهید. قرار دادن رنگ های تیره تر روی سطوح فوقانی اثر مطلوبی به ما می دهد.
رنگ آمیزی به نور وابسطه است؟
پیشتر هم به این موضوع اشاره کردیم. رنگ ها بدون حضور نور وجود ندارند. همانطور که اسرائیل پدروسا در کتاب خود " Coral Inexistente" می گوید.
-
رنگ هیچ ماده مادی ندارد: این تنها حسی است که توسط برخی سازمان های عصبی تحت عمل نور ایجاد می شود، با دقت بیشتر، ارگان های بینایی عملی که بر اثر عمل نور تحریک می شود را نشان می دهد.
- رنگ با محرکهای روانی ارتباط نزدیکی دارد و در رابطه با حجم و شکل هر پروژه می توان از آن استفاده کرد.
در چنین ساختاری می توانیم بگوییم که رنگ ها چه اثر روانی روی ما دارند.
روانشناسی رنگ ها
آبی: احساس مثبت ، اطمینان و امنیت را منتقل می کند. اغلب در فضاهای تجاری مانند آژانسهای بانکی ، دفاتر و شرکتها استفاده می شود.
زرد: خوش بینی ، کنجکاوی ، شوخ طبعی و جو روشن را به تصویر می کشد. اغلب در فضاهای تجاری یا رستوران ها برای جلب توجه عابران مورد استفاده قرار می گیرد.
قرمز: این رنگ انرژی ، هیجان ، ضرب آهنگ بالا را نشان می دهد. بنابراین ، به طور مرتب در فضاهای تجاری ، از جمله فروشگاه ها یا مراکز فست فود استفاده می شود، زیرا اجباری خاص و تمایل مصرف کننده را شدیدا جلب می کند.
سبز: آرامش و سلامتی را برانگیخته است. به طور مرتب در فضاهای مرتبط با بهداشت و بهزیستی مانند بیمارستان ها و مراکز استراحت استفاده می شود.
نارنجی: نتیجه ترکیب پروژه های زرد و قرمز، نارنجی است و خروجی قابل تاملی دارد.
- انرژی زیاد
- خلاقیت
- سرخوشی
- اشتیاق
این رنگ اغلب در محیط های خلاق مانند دفاتر، استودیو ها و مدارس استفاده می شود. اگر همراه با رنگ آبی استفاده شود، ایده تحریک پذیری و اعتماد را منتقل می کند ، به همین دلیل توسط آژانس ها و دفاتر بانکی مورد استفاده قرار می گیرد.
بنفش : بهزیستی ، آرامش و نرمی را منتقل می کند.
رنگ آمیزی ساختمان
رنگ یک عنصر جدایی ناپذیر در معماری است. این موضوع نه تنها از نظر زیبایی شناختی ، بلکه از اهمیت روحی - حسی حائز اهمیت است. بنابراین باید از رنگ با تامل در پروژه ها استفاده کرد. این مهم زمانی دستخوش تغییرات جزئی می شود که وارد مبحث رنگ آمیزی در منازل مسکونی می شویم. رنگ آمیزی ساختمان مسکونی به علت وجود سلایق و علایق مختلف افراد معمولا با آنچه که باید دچار تفاوت هایی است. اما به طور کلی متخصصان از الگوی اصلی رنگ آمیزی در منازل استفاده می کنند.
شایان ذکر است که اگر با مشورت و کمک گرفتن از این متخصصان دست به تغییر رنگ در خانه بزنید، به مراتب نتیجه مطلوب تری خواهید گرفت.
در پشت بوم افرادی وجود دارند که به نیازهای شما پاسخ می دهند.
رنگ آمیزی فضا ها مختلف
رنگ آمیزی ساختمان با توجه به کاربرد آن، مختصات خاص خود را دارد تا در رساندن حس و اثرگذاری، بهترین اتفاق را رقم بزند. در ادامه به سه مورد از فضای های موجود اشاره می شود که تامل در آنها کمک شایانی به انتخاب رنگ می کند.
رنگ آمیزی کودک
در پروژه های رنگ آمیزی برای کودکان از رنگ ها برای ایجاد انگیزه در رشد روانی و حسی کودک استفاده می شود. از میان نمونه های بیشمار این رنگ ها موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نارنجی
- سبز بهاری
- زرد
- آبی
- صورتی
باید بدانیم که رنگ هایی که در راستای رنگ های شاد قرار می گیرند برای کودکان مفیدتر هستند.
رنگ آمیزی بیمارستان
در پروژه های بیمارستانی یا در حوزه بهداشت ، از رنگ ها به عنوان عنصر مکمل برای توانبخشی بیماران استفاده می شود.
- سبز
- شیری
- خاکستری
- آبی
- و ...
رنگ آمیزی شهری
در پروژه های شهری ، گاهی اوقات از رنگ ها برای احیای سرزندگی و نوسازی فضاهای فرسوده استفاده می کنند. زیباسازی شهر با طیف وسیعی از رنگ ها می تواند محقق شود که خواسته های جامعه هدف باید در آن دیده شود. اگر شهر از بافت فرسوده در رنج است از رنگ هایی که حس نو بودن را القا می کنند استفاده شود. اگر شهر دچار حوادث طبیعی شده، باید از رنگ هایی که حس آرامش همراه با سازندگی و رویش دوباره دارد استفاده شود بهتر است.
سخن پشت بوم
گاهی به فراخور زمان یا موارد گوناگون در فضای های داخلی کدری یا کثیفی موجود، حس بی روح و مرده ای به محل زندگی میدهد. در چنین شرایطی با یک تدبیر ساده می توان از این فضای نامید کننده خارج شد که رنگ آمیزی یکی از گزینه های کم نظیر است. این شعار نیست که رنگ آمیزی ساختمان یکی از عناصر تاثیر گذار در راستای بهبود کیفیت فضای زندگی است. به همین منظور ما در این مطلب به صورت علمی و زیربنایی به این موضوع پرداختیم تا شما با آگاهی کامل دست به اقدام بزنید.
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفید و قابل استفاده ای در اختیار شما قرار دهیم.
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند